10 optimaal duurzame huurwoningen in Tienhoven

In Tienhoven verzorgde ons team de montage van de betoncasco, het plaatsen van de bouwsteigers én het metselwerk van 10 optimaal duurzame huurwoningen.

 

Oud wordt nieuw
Aan de Dominee van Schuylenburglaan in Tienhoven hadden 8 twee-onder-een-kap-woningen te kampen met ernstige funderingsproblemen. Opdrachtgever Portaal nam het besluit tot sloop en de realisatie van 10 nieuwe huurwoningen.

 

De uitdaging: duurzaam met een strakke planning
Op deze locatie realiseerden wij vier twee-onder-een-kapwoningen en 2 rijen, bestaande uit 3 woningen. De nieuwe woningen zijn zogenaamde NOM-woningen, nul-op-de-meterwoningen. In het ontwerp en tijdens de realisatie droegen we als bouwteam samen zorg voor een optimale isolatie van de daken, muren, vloeren en ramen. 

 

Huurwoning voor nu en later
Naast de bijzondere eisen op het gebied van duurzaamheid, kwamen de woningen tot stand met behulp van BIM: dé hedendaagse standaard op het gebied van (digitale) werkmethodiek in de bouw. Bovendien hanteerde onze partner op dit project een eigen systeem voor optimale ketenintegratie, dat het mogelijk maakte om kwalitatief hoogstaand en tegelijkertijd voordeliger te bouwen.

 

Het resultaat mag er zijn: een kleinschalig, maar ambitieus project dat de toon zet voor duurzame en toekomstbestendige huurwoningen. Een plek waar mensen nu en op de lange termijn comfortabel kunnen wonen, met oog voor een verantwoord gebruik van grondstoffen en energie. Als Active Bouw zijn we trots dat we hier letterlijk ons steentje aan hebben bijgedragen.

Projectinformatie en bouwpartners:
 

Locatie:                     Ds. van Schuylenburglaan in Tienhoven

Opdrachtgever:        Schutte Bouw, in opdracht van woningcorporatie Portaal

Ontwerp:                   Heeren 3 Architecten

Start bouw:              1e kwartaal 2019

Opgeleverd:              2e kwartaal 2019

Terug naar het overzicht

Neem contact op

Meer informatie nodig? Neem contact op.