Prefab beton

Prefab beton is een bouwmateriaal in beton dat voorafgaand aan de constructie wordt gefabriceerd.

Vooral bij de constructie van grote gebouwen waarin meerdere elementen dezelfde specificaties kennen, heeft prefab beton tal van voordelen. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een voorraad, de productie van de elementen kan verspreid worden over de tijd en er is geen overlast op de bouwplaats.

 

Daarnaast bent u met prefab beton ook  zeker van een constante kwaliteit gezien u werkt met gespecialiseerde leveranciers die op een jarenlange ervaring kunnen berusten.

 

Welke prefab betonelementen worden door Active Bouw gemonteerd?

Active Bouw monteert alle mogelijke prefab betonelementen die nodig zijn bij de verwezenlijking van kleine en grote projecten.

 

De belangrijkste zijn:

  • Kolommen: Rechtopstaande prefab betonelementen die de basis het geraamte van een gebouw vormen.  Hierop zal de latere constructie voor een groot deel steunen.
  • Balken: De balken worden voornamelijk tussen de kolommen geplaatst om het gebouw ook  horizontaal van een geraamte te voorzien.
  • Wanden: Dit zijn de muren of buitenmuren van het gebouw/woning, met daarin meestal de kozijnen, voorzien van ramen en deuren al in de prefab aangebracht..


Montage met de inzet van eigen mensen en door de interne samenwerking uit een groot bestand aan geschoold en gespecialiseerd personeel voor de montage van betoncasco’s. Kraancapaciteit en horizontaal transport worden altijd ingehuurd bij gespecialiseerde bedrijven.Het logistiek plannen, maatvoeren, waterdicht maken, maatvast verbinden en monteren van de cascowanden is een specialiteit. Faalkostenreductie is hierbij vanzelfsprekend inbegrepen door de ketenintegratie van de diverse bedrijven binnen de Active Bouw Groep.


Neem contact op

Meer informatie nodig? Neem contact op.